Publicador de continguts


Cort i Govern presenten una àmplia programació destinada a tots els ciutadans amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat


13 de setembre de 2023

Palma, 13 de setembre de 2023. El tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials, Toni Deudero, i la directora general de Mobilitat del Govern balear, Lorena del Valle, han presentat aquest dimecres la Setmana Europea de la Mobilitat, que es desenvoluparà entre els dies 15 i 23 del present mes de setembre i que aquest any es presenta sota el lema “Eficiència energètica: Combina i mou-te”.

Durant la presentació, Toni Deudero ha posat especial èmfasi en algunes actuacions programades, com el tradicional Park(ing) Day, a les quals ja s’han apuntat una desena d’entitats, la celebració d’unes jornades el dia 20 amb motiu dels 60 anys d’Educació Viària a la Policia Local de Palma al teatre Mar i Terra, jornades que seran clausurades pel batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, a qui se sumen altres jornades sobre eficiència energètica i mobilitat, que també se celebren al teatre Mar i Terra el dia 18.

Finalment, el tinent de batle ha recordat que el dia 22 el transport públic serà gratuït per a tots els ciutadans i per als turistes i que en cap cas no hi haurà restriccions al trànsit ni tancament de carrers, ja que el que es pretén és conscienciar els ciutadans sobre necessitat d’incrementar l’ús del transport públic.

En aquest punt, la directora general de Mobilitat del Govern balear, Lorena del Valle, també ha insistit a remarcar que el dia 22 el tren i el metro seran gratuïts i el TIB només per als que tenguin la Targeta Intermodal, alhora que ha avançat que l’objectiu és el foment de l’eficiència energètica i la introducció progressiva de noves fórmules de mobilitat sostenible. Lorena de la Valle ha reiterat que el Govern ha projectat per a aquesta Setmana de la Mobilitat nombroses activitats dirigides a les famílies com visites al TIB i al metro i la celebració d’uns premis a la fidelitat al transport públic.

Aquesta Setmana Europea de la Mobilitat, que ha comptat amb la col·laboració del Govern Balear, el Consorci de Transports de Mallorca, Amics del Ferrocarril, EMT i la SMAP, engloba nombroses activitats que s’inicien el pròxim dia 15 amb la celebració del Park(ing) Day i que inclou altres actuacions com la visita a un punt d’informació de l’SMAP, un taller de BiciPalma, un taller d’accessibilitat a l’EMT amb la visita al bus elèctric i activitats infantils i, en col·laboració amb el Govern balear, es durà a terme el “Mou-te bé, mou-te amb el TIB”, activitat orientada a conèixer el transport públic interurbà de Mallorca (bus, tren i metro), organitzada pel Consorci de Transports de Mallorca a la plaça dels Patins.

Per a l’endemà, dissabte 16, s’han programat unes sessions de seguretat viària per a nins al vestíbul de l’Estació Intermodal i el dilluns dia 18 es posaran en marxa les II Jornades de Reflexió i Debat sobre mobilitat sostenible que, sota el títol de “Eficiència energètica i mobilitat”, es desenvoluparan al teatre Mar i Terra així com un taller de BiciPalma (plaça de Madrid) i Font de Misteris (davant l’Almudaina).

Dimarts dia 19 al parc de la Riera s’han programat activitats infantils, EMT-MuseuBus i visita a l’autobús elèctric, així com un taller de BiciPalma.

El dia 20 se celebrarà una Trobada de Rutes Saludables amb un concert de la Banda Municipal de Música de Palma a la plaça de l’Olivar, al qual seguirà una xerrada al Teatre Mar i Terra sobre els 60 anys d’Educació Viària a la Policia Local de Palma i les II Jornades de Reflexió i Debat Sobre Mobilitat Sostenible, també al Teatre Mar i Terra. La jornada finalitzarà amb un taller de BiciPalma.

El dia 21 tindrà lloc un taller de BiciPalma i la presentació de la nova marquesina accessible a la parada P386 de l’EMT situada a la carretera de Valldemossa-S’Escorxador. Continuaran les jornades de reflexió i debat sobre mobilitat amb la tercera sessió titulada “El transport públic a Palma. Un pas endavant”.

La Setmana arriba al seu dia gran el pròxim dia 22 amb la celebració del Dia Europeu sense Cotxes. Aquest dia, tots els ciutadans podran viatjar gratis al bus urbà, el tren i el metro sense haver d’utilitzar la Targeta Ciutadana o la Targeta Intermodal. Al llarg d’aquest dia se celebren diversos actes com un concurs entre centres de treball per a animar els empleats a optar per altres alternatives al cotxe privat (“El Repte”); un acte conjunt entre l’EMT, SMAP i el Consorci de Transports de Mallorca a la plaça de París (Premis a la Fidelitat al Transport Públic); una visita a les cotxeres del TIB (s’hi pot accedir a través del web www.tib.org); un taller de reparació de bicicletes a l’Estació Intermodal de Palma organitzat pel Consorci de Transport de Mallorca i la Volta a Mallorca amb Tren a la Intermodal organitzat per l’Associació d’Amics del Ferrocarril amb la col·laboració del Consorci de Transports de Mallorca.

El darrer dia, dissabte 23, s’ha programat a la plaça del Mercat i la plaça del Rei Joan Carles I la celebració de diversos actes festius relacionats amb la mobilitat sostenible com Barridiades, FitJove, Circuit d’Educació Viària, Kedada Line Dance, Ludoteca de Jardí, Pintacares i Tatoo de Purpurina, Contacontes, Museubus, visita al bus elèctric, activitats infantils i activitats de CaixaFòrum.

A més, aquest dia i com a colofó de la Setmana, també es podrà visitar el tren i fer de maquinista per un dia a l’Estació Intermodal de Palma i una exposició a la Intermodal per a aprofundir en el transport públic sense oblidar una passejada per la Nit de l’ Art.

Tota la informació i activitats programades a la Setmana Europea de la Mobilitat, es poden consultar al web www.mobipalma.mobi.