Cercar

Inici

 
 

 

Els cossos antiincendis de Palma i de Mallorca realitzen un simulacre d'incendi conjunt a un hotel de l'Arenal de Llucmajor

23 de maig de 2022

A l'acte hi han acudit la primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, i el director insular d'Emergències, Pedro Orfila

Palma, 23 de maig de 2022.- Els Bombers i les Bomberes de Palma, juntament amb els Bombers de Mallorca, han realitzat aquest dilluns un simulacre conjunt a les 11.00 hores a l'Hotel Tal Piñero a l'Arenal de Llucmajor.

A l'acte hi han acudit la primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, i el director insular d'Emergències, Pedro Orfila, entre altres autoritats.

La primera tinenta de batle ha expressat que aquest tipus d'actuacions conjuntes "són fonamentals per a millorar el servei i la coordinació" dels cossos antiincendis i ha valorat "la necessitat de la pràctica i la formació contínua" de cara a la millora de l'atenció a la ciutadania.

El director insular Pedro Orfila ha destacat que "aquest simulacre exercita tot allò previst al conveni d'assistència mútua entre els dos cossos de bombers de l'illa, en un escenari en el qual s'han invertit nous recursos i procediments, i a un municipi turístic que finança el servei de prevenció i extinció del Consell de Mallorca".

Aquest simulacre s'inscriu en el marc del vigent conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma en matèria de prevenció, extinció d'incendis i salvament, dins les pràctiques conjuntes a dur a terme amb la finalitat de millorar la coordinació a l'hora de prestar servei de forma simultània els dos serveis de bombers.

En aquest cas es tracta d'una pràctica a un hotel situat al terme municipal de Llucmajor, on s'ha realitzat simultàniament una sortida de Bombers de Palma (Platja de Palma) i Bombers de Mallorca (Llucmajor i Felanitx).

El simulacre representa un incendi que afecta les plantes 4a i 5a d'un edifici d'ús exclusiu turístic de 8 plantes d'alçada, on cada cos de bombers s'ha encarregat de localitzar i extingir un focus de l'incendi i fer una operació de salvament amb la corresponent autoescala.

Així, s'han simulat aquestes situacions: un rescat de víctimes per la façana amb l'autoescala i la intervenció per un foc estructural a la quarta planta de l'edifici. S'ha fet un desplegament de mànegues a prop del focus de l'incendi i s'ha fet ús dels equips de respiració autònoma (ERA) i del sistema TETRAIB de comunicacions.

A més dels bombers, han participat en l'exercici la Policia Local de Llucmajor i els treballadors de l'establiment hoteler. En tractar-se d'un sinistre localitzat al terme municipal de Llucmajor el responsable de coordinar i dirigir la intervenció ha estat el comandament de Bombers de Mallorca. Així mateix, membres del SAMU 061 hi han participat com a observadors.

L'operatiu ha estat dirigit per Luis Ortega, dels Bombers de Palma, i Francisco Grimalt, dels Bombers de Mallorca.

Un simulacre a Llucmajor.

Data darrera modificació: 23 de maig de 2022

© Ajuntament de Palma - Turisme. Carrer del Socors 22. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 22 59 86 | Fax: 971 22 59 93