Cercar

Inici

 
 

 

L'aplicació Welcome Palma ha reduït aquest estiu la congestió turística en un 11%

24 de gener de 2020

fitur2

Palma dona a conèixer a Fitur la nova versió de la seva aplicació i els pròxims avanços perquè pugui ser utilitzada per tots els visitants.

El batle Hila mostra davant mitjans del mercat nacional la seva aposta per la sostenibilitat i la innovació per a gestionar l'èxit turístic al centre de Palma.

Un total de 93.482 persones han arribat a la ciutat per llocs alternatius entre juliol de 2016 i desembre de 2019.

Madrid, 23 de gener de 2020. El batle de Palma, José Hila, ha mostrat el seu compromís per la sostenibilitat i la innovació per a gestionar l'èxit turístic amb nous projectes. Acompanyat per la regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, ha exposat davant una vintena de mitjans del mercat nacional les noves iniciatives dissenyades per a ordenar el flux turístic i escalonar les arribades de visitants al centre de la capital balear. "Una ciutat que continua treballant amb l'objectiu d'allargar la temporada turística i consolidar la seva imatge exterior com a destinació urbana a partir d'una oferta d'experiències diversificades, competitives i de qualitat", ha assenyalat el batle.

A l'acte, que ha tingut lloc en el marc de la fira internacional FITUR, hi han assistit també la directora general de Turisme, Maribel González; el gerent del Palau de Congressos, José María González; el gerent de la Fundació Turisme Palma 365,Pedro Homar, així com els presidents de l'Associació Hotelera de Palma i Platja de Palma, Javier Vich i Isabel Vidal, respectivament.

Durant la reunió el batle ha assenyalat que "Palma no només és una destinació oberta i cosmopolita. És una ciutat que posa en valor, i hi aposta fermament, un turisme de qualitat que proporcioni al visitant experiències autèntiques que li facin valorar i respectar la cultura local. D'aquesta manera podrem continuar transmetent a tots els turistes que ens visiten els valors de la nostra ciutat".

Una app per a reduir la densitat de visitants i millorar l'experiència del turista

El batle s'ha mostrat molt satisfet amb la posada en marxa aquest estiu del pilot de l'aplicació i ha afirmat que "es preveu l'ampliació de l'app Welcome Palma. A més, podrà ser utilitzada per tots els turistes, amb la qual cosa es preveu disminuir la congestió turística en un 40%".

Aquesta aplicació, llançada a principis de l'any passat, ofereix informació personalitzada als creueristes en temps real mitjançant l'anàlisi de la informació obtinguda a través del wifi del port i de la ciutat. D'aquesta manera, millora la seva experiència turística i contribueix a una distribució més homogènia dels turistes per la ciutat.

Així mateix, Hila ha explicat als mitjans que durant els mesos d'agost i setembre 2.000 creueristes han utilitzat l'app i s'ha aconseguit descongestionar la densitat turística a la zona de la Seu i altres zones calentes del centre de Palma en un 11%. Aquesta eina, l'ha posada en marxa l'Autoritat Portuària de les Balears (ATB) en col·laboració amb la Fundació Turisme Palma 365 i la Universitat deles Illes Balears (UIB).

Com gestionar l'èxit turístic de manera sostenible

En la seva opció per la millora de la sostenibilitat de la ciutat, Palma ha mostrat el seu projecte "Reordenació de flux de turistes pel centre de Palma", guardonat als Premis Turisme de les Illes Balears 2019 com a millor iniciativa de turisme sostenible.

Aquesta iniciativa ha participat significativament en la millora de la sostenibilitat de la destinació. N'és una mostra el nombre de turistes que han estat redistribuïts a les diferents zones: un total de 93.482 persones han arribat a la ciutat per llocs alternatius entre juliol de 2016 i desembre de 2019.

La capital balear du a terme altres projectes per a ser més sostenible, amb iniciatives encaminades a reduir la petjada ambiental i que repercuteixen de manera directa en la millora de l'entorn, dels seus habitants i dels turistes que la visiten cada any, als quals també vol fer partícips.

En aquest sentit, Hila ha destacat que la ciutat treballa en la creació de noves zones en les quals el vianant sigui el protagonista, com els eixos cívics de Nuredduna i Cotlliure, dos centres de Palma en els quals els vehicles cediran l'espai a les persones. També es potencia la mobilitat sostenible mitjançant una nova flota de transport públic respectuosa amb el medi ambient o una xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en expansió. Són mesures pensades perquè el turista pugui recórrer la ciutat de la forma menys contaminant, a peu, amb vehicle o patinet elèctric, amb autobús de gas natural o amb bicicleta.

Així mateix, Palma aposta per desenvolupar accions per a impulsar un centre urbà "pacificat" implantant una zona de baixes emissions i més verd, amb la plantació de 10.000 arbres els pròxims quatre anys. Es tracta de projectes pensats per a un espai comú, amb més zones de vianants i més arbres que donin vida a la ciutat.

Per a finalitzar, José Hila ha declarat que "d'aquesta manera, Palma potencia les solucions que permetin la diversificació dels visitants (especialment en les èpoques de més moviments turístics) i es mostra com una ciutat compromesa amb la sostenibilitat com a única via per a avançar en l'equilibri entre el desenvolupament humà i la conservació mediambiental".

Data darrera modificació: 24 de gener de 2020

© Ajuntament de Palma - Turisme. Carrer del Socors 22. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 22 59 86 | Fax: 971 22 59 93