Cercar

Inici -> Visitar Palma -> Patis de Palma

 
 

 

Cal Marquès de la Torre

Ca la Torre 01

Descripció

El resultat de les obres de 1696 fou un edifici auster i robust, amb solucions tècniques d'obra d'enginyeria, pròpies del seu projectista, que li donen aspecte de fortalesa. La planta és irregular, adaptada al traçat de les murades medievals. El pati no ocupa un lloc central, sinó que s'hi accedeix directament des del carrer a partir d´un reduït vestíbul, i es troba protegit per dos grans murs amb merlets que formaven part de les murades medievals. Des del vestíbul s'aixeca una escala el.líptica del segle XIX, de gran esveltesa, que condueix a la planta noble. En la part superior del paladar de l´escala, hi ha un escut dels Truiols. La façana que dóna a la murada es recolza sobre una base en talús. En destaquen els balcons de la planta noble, amb baranes de ferro forjat, realitzades l'any 1738. El soterrani té coberta de volta.

Notes històriques

El casal fou manat construir per Francesc Truiols i Font de Roqueta l'any 1696, sobre un antic edifici del segle XV propietat dels Olesa. El disseny fou de Martín Gil de Gaínza, enginyer mestre de fortificacions.
El germà i hereu de Francesc Truiols, Nicolau Truiols i Dameto, fou un ferm partidari de la causa de l'Arxiduc Carles d'Àustria en la Guerra de Successió, per la qual cosa fou nomenat l'any 1707 marquès de la Torre. El 1728, Felip V, enemic de Carles d'Àustria i vencedor de la guerra en 1715, en confirmà el títol.

Altres dades d'interès:

L'any 1982 s'hi efectuaren importants obres d'adaptació per tal que l'edifici pogués albergar la seu del Col.legi d'Arquitectes.

Adreça

Carrer  de la Portella, 14

07001 Palma (Illes Balears)

Vegeu Google Maps Vegeu Google Maps

Descàrrega d'arxius

Galeria multimedia

Imatges

Ca la torre 07

Data darrera modificació: 2 d'octubre de 2014

© Ajuntament de Palma - Turisme. Carrer del Socors 22. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 22 59 86 | Fax: 971 22 59 93