Cercar

Inici -> Visitar Palma -> Edificis emblemàtics

 
 

 

La Llotja.

Museu de la Llotja

Compta amb nombroses obres escultòriques entre les quals destaquen l'Àngel Defensor de la Mercaderia, de Claus Sluter, a la façana principal.

L'edifici que avui veim com un dels protagonistes de la façana marítima de Palma va ser en els seus orígens la seu del Col·legi de la Mercaderia.

Guillem Sagrera, escultor mallorquí de gran anomenada al segle XV, va rebre l'encàrrec de construir un lloc apropiat per a les tasques i necessitats dels mercaders. Així, durant el regnat de Martí l'Humà es varen començar les obres de la Llotja.

El resultat va ser un edifici senzill, de composició molt equilibrada, símbol de l'estil gòtic a l'illa. La seva planta és rectangular, d'un únic espai dividit en dotze trams pels peculiars pilars sense base ni capitell, els fusts d'arestes helicoïdals dels quals s'eleven fins el sostre fins a formar els nervis de les voltes.

L'exterior de l'edificació manté el seu aspecte regular on els llenços de les façanes són configurats per un joc de rectangles. L'ornamentació se centra principalment a les grans ogives que decoren els finestrals. A més, cadascun dels rectangles exteriors queda rematat per torres octogonals, cosa que augmenta la integritat i la unitat de l'edifici. Al llarg de tot el perímetre, a la part superior de l'edifici s'obre una galeria de finestrals conopials. Aquest detall el podem veure també a algunes cases senyorials del centre històric.

Al portal d'accés des de la plaça del mateix nom, l'Àngel Custodi, patró de la mercaderia, domina l'accés a l'interior de la Llotja.

Altres dades d'interès:

Pertany al gòtic i va ser construïda entre els anys 1426 i 1448. La Llotja és un clar exponent del gòtic civil català.

Adreça

Plaça  de la Llotja, 5

07012 Palma (Illes Balears)

Accés: Bus 15 (Parada pl. de la Reina)

Vegeu Google Maps Vegeu Google Maps

Dades de contacte

Pertany al Govern Balear

Telèfon: 971711705

Galeria multimedia

Imatges

Sa Llotja Sa Llotja 2

Data darrera modificació: 11 de novembre de 2016

© Ajuntament de Palma - Turisme. Carrer del Socors 22. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 22 59 86 | Fax: 971 22 59 93