Cercar

Inici -> Visitar Palma -> Patis de Palma

 
 

 

Ca´n Palou de Coma-sema

Descripció

L´entrada té dos trams de coberta de bigues i un tercer tram llis, separats per dos arcs rebaixats. En el segon tram, a l´esquerra hi ha un portalet d´estudi, de llinda, sobre una escaleta. En el tercer tram, a l´esquerra, s´hi obre un portal de llinda, amb un patiet a cel obert que conté un coll de cisterna de secció octogonal. Un arc escarser finament motllurat i inscrit dins un arc rebaixat emmarca l´arrancada de l´escala. Aquest constitueix l´element més significatiu del conjunt, amb una coberta sobre arcs de mig punt i pilars quadrangulars.

Notes històriques

L´actual casal uneix diverses propietats d´origen antic. Fou objecte d´una àmplia reforma noucentista. Al segle  XIX fou propietat de la família Rubert. Segons la "Lista electoral rectificada" de l´any 1864, la casa es trobava a la illeta núm. 161, en la qual apreixen com a propietaris els germans D. Joan Rubert i Lladó "hacendado", amb 13.180 lliures de quota i D. Andreu Rubert i Lladó, també "hacendado", amb 13.368 lliures de quota (AMP, 1060). Posteriorment, passà als Palou de Coma-sema.

Referències:

-Patis de Palma: Ajuntament de Palma-Baltar & Associats, 2002, p. 121
-Catàleg Ajuntament de Palma, 2005.

Altres dades d'interès:

L´actual casal, que uneix diverses propietats d´origen antic, fou objecte d´una àmplia reforma noucentista.

Adreça

Carrer  Can Anglada, 2

07001 Palma (Illes Balears)

Zona Districte 1 - Centre

Vegeu Google Maps Vegeu Google Maps

Galeria multimedia

Imatges

Ca´n Palou de Coma-sema 1 Ca´n Palou de Coma-sema 2 Ca´n Palou de Coma-sema 3 Ca´n Palou de Coma-sema 4

Data darrera modificació: 2 d'octubre de 2014

© Ajuntament de Palma - Turisme. Carrer del Socors 22. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 22 59 86 | Fax: 971 22 59 93