Cercar

Inici -> Visitar Palma -> Excursions

 
 

 

Palma - Sóller

El recorregut es por fer en cotxe, excursió organitzada. autobus de línia o tren.

DURADA
Tot el dia incloent les aturades.
Distància total recorreguda: 72.9 km
Parcials: Palma - Valldemossa 20 km
Valldemossa- Deià 18.6 km
Deià- Sóller 10.4 km
Sóller- Palma 23.9 km

 
Sortim de Palma en direcció a Valldemossa, situada a uns 18 km de la ciutat, a una frondosa vall de la serra de Tramuntana coberta d'una exuberant vegetació. És famosa per l'estada a la Cartoixa (1838-1839) de Frederic Chopin i George Sand, encara que el seu patrimoni històric bé val la pena per si mateix.

Des de qualsevol punt del poble es divisa el campanar de la Cartoixa, amb un preciós acabat de rajoles envidrades verdes. Just en arribar a Valldemossa trobarem aparcaments públics on poder deixar el cotxe, ja que la major part del poble s'ha de recórrer a peu. Ja caminant, ens dirigirem a la plaça on es troba la Cartoixa. A la capella es poden veure frescs de Miguel Bayen. El claustre avui en dia és la seu del famós Festival Chopin, que té lloc a l'estiu, i en el qual interpreten peces del músic artistes de renom internacional. És a la Cartoixa on es conserva el piano pleyel que va dur des de París el músic polonès. No s'ha de deixar de veure la farmàcia dels monjos del segle XVII i la cel·la del Prior, convertida avui en dia en museu i biblioteca. A la mateixa plaça hi ha el palau del Rei Sanç i la casa de la beata Santa Catalina Tomàs, l'única santa mallorquina. També és a Valldemossa on hi ha el centre cultural Costa Nord, http://www.costanord.com/ creat per l'actor Michael Douglas com a centre d'interpretació de la serra de Tramuntana i de l'obra de l'arxiduc Lluís Salvador. Bé mereix una visita.

Si se n'ha sortit prest, és el moment ideal per tastar les famoses coques de patata de Valldemossa o de prendre un cafè a qualsevol de les terrasses del poble.

Tornam al cotxe per continuar el nostre recorregut cap a Deià. El recorregut ofereix unes panoràmiques inigualables entre olivars i la mar. Abans d'arribar a Deià ens trobam amb Son Marroig, que va pertànyer a l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria i que es pot visitar. És el moment d'aturar-se per treure el cap al penya-segat i albirar una panoràmica espectacular, una de les més belles que veurem a Mallorca. Des de Son Marroig, també es divisa na Foradada, la roca perforada pels vents i les ones. Si es vol, es pot baixar a peu per un petit camí; és una excursió que ens ocuparà algunes dues hores si ho feim tranquil·lament.

Continuam el nostre viatge per la mateixa carretera i arribam a Deià, població que no supera els 600 habitants. Aparcar a Deià és bastant complicat. El poble s'estén per la falda de la muntanya. Les seves cases de pedra i teula ens transporten a un passat molt llunyà. Robert Graves, va elegir Deià com a lloc de residència, i hi està enterrat, al romàntic cementeri de l'església. Avui dia Deià és triat per artistes i pintors com a lloc de residència. Si el visitau per primavera o a l'estiu, no deixeu d'anar a la cala. Des del poble, només són 2 km a peu, i la recompensa és una aigua cristal·lina. Encara que la cala no és d'arena, us asseguram que convida a nedar-hi.

S'acosta el migdia i ens dirigim a Sóller, que es troba a uns 12 km de Deià. http://www.sollernet.com/ Sóller es troba a una vall plena de tarongers, i és una ciutat pròspera amb belles cases senyorials i palaus construïts pels emigrants que varen arribar des de França. Podem anar fins a la plaça del poble, on es troba l'oficina de turisme i on ens donaran un plànol del poble i del port. Aquí mateix es troba l'església parroquial, que va ser construïda als segles XV i XVI, però la seva façana va ser reconstruïda el 1912 per l'arquitecte modernista Juan Rubió, deixeble de Gaudí. El museu de ciències naturals és molt interessant, així com el Jardí Botànic. http://www.sollernet.com/jardi/

Si heu aparcat el cotxe, ara us recomanam que agafeu el tramvia que, al llarg de 4 km, discorre per la vall fins el port. És l'únic port que hi ha a la serra de Tramuntana i s'hi troba la majoria dels hotels i hostals de la zona. El seu passeig marítim i les terrasses conviden a passar-hi un horabaixa agradable. La tornada a Palma es pot fer a través del túnel que comunica Sóller amb Palma (de peatge), o bé pel coll de Sóller.

VARIANT. 1. Es pot fer el recorregut a la inversa. En aquest cas recomanam agafar el tren des de Palma a Sóller (horaris en aquesta web, a "transports a l'illa"); des de Sóller, agafar el tramvia fins el port i, just a la darrera parada, és on trobarem l'embarcador de les barques que van cap a la Calobra i cala Tuent, una platja que és un vertader espectacle de la natura. A la tornada podem fer el recorregut cap a Deià i Valldemossa amb autocar (horaris en aquesta web, a "transports a l'illa") o bé tornar directament a Palma.

 VARIANT 2. Una vegada a Sóller, val la pena anar caminant fins als pobles de Biniaraix i Fornalutx i, si ho voleu, recórrer a peu part del camí del Barranc de Biniaraix.

Si opta per realitzar la excursió en autobus de línia, o tren consulti els horaris en les següents pàgines relacionades:


http://tib.caib.es  Transport de les Illes Balears  o  Informació  en el Telèfon 971 17 77 77
www.trendesoller.com  Tren de Sóller o Informació en el telèfon de l' Estació Plaça d' Espanya 971 752 051

HORARI DE VISITA

 • CARTOIXA DE VALLDEMOSSA
  Tel. 971 612 106
  Horari: De març a octubre, de 9.30 a 18 h
            De novembre a febrer, de 9.30 a 16.30 h
            Diumenges, de 10 a 13 h
 • PALAU DEL REI SANÇ (VALLDEMOSSA)
  Tel. 971 612 106
  Horari: de març a octubre, de 9.30 a 18 h
            De novembre a febrer, de 9.30 a 16.30 h
            Diumenges, de 10 a 13 h
 • MUSEU MUNICIPAL DE VALLDEMOSSA
  Tel. 971 612 106
  Horari: de març a octubre, de 9.30 a 18 h
            De novembre a febrer de 9.30 a 16.30 h
            Diumenges, de 10 a 13 h
 • SON MARROIG
  Tel. 971 639 158
  Carretera de Valldemossa
  Horari: d'abril a setembre, de 9.30 a 14 h, i de 15 a 19 h
            D'octubre a març, de 9.30 a 14 h i de 15 a 17.30 h
            Diumenges, tancat
 • MUSEU BALEAR DE CIÈNCIES NATURALS (SÓLLER)
  Jardí Botànic. Tel. 971 634 064
  Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 18 h.
            Diumenges, de 10 a 14 h
            Dilluns, tancat
Palma-Valldemossa-Deià-Sóller

Galeria multimedia

Imatges

Cartoixa de Valldemossa

Data darrera modificació:8 de juny de 2012

© Ajuntament de Palma - Turisme. Carrer del Socors 22. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 22 59 86 | Fax: 971 22 59 93